Praktijk voor Communicatie - Annemarie Kamstra-Cronjé  BA (Log) BA (HOD) MA (Sen) Coach
RSS

Recente posts

Nog even over zelfregulatie....
Zelfregulatie
Heb ik de olifant te pakken?

Categorieën

Coachen
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Coachen

Zelfregulatie

Zelfregulatie van de ouder/verzorger

You know how to push my buttons” of te wel “je weet mij snel op de kast te jagen”, (mij boos te maken) is een veel gebruikte uitdrukking. Heel raar dat wij boos worden, maar de ander de schuld van de boosheid geeft. Wij moeten een “button” (knopje) hebben waarop gedrukt kan worden, anders kan de ander het “boosmaakknopje” niet vinden.

Zelfregulatie van de verzorger betekent dat wij als ouders/verzorgers onze eigen “boosmaakknopjes” kennen, herkennen, weten waarom ze er zijn en ook kunnen uitschakelen.

Heb ik de olifant te pakken?

Het bekende verhaal van de 9 blinde wijze mannen die probeerden een olifant te beschrijven, houdt mij al jaren bezig. In het verleden voelde ik mij ook een blinde die soms de slurf, dan weer de staart of oor te pakken had en in mijn verlening van hulp, nooit genoeg aan het geheel kon doen. Eerst was de slurf (logopedie) alleen mij niet genoeg en probeerde ik ook de voorpoot te pakken (Kinderontwikkeling). Door constante studie en het leren van vele therapieën en behandelingswijzen, heb ik nu zoveel van de olifant te pakken dat ik graag mijn geïntegreerde kennis (olifant) met anderen wil delen.
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint