Praktijk voor Communicatie - Annemarie Kamstra-Cronjé  BA (Log) BA (HOD) MA (Sen) Coach
RSS

Recente posts

Nog even over zelfregulatie....
Zelfregulatie
Heb ik de olifant te pakken?

Categorieën

Coachen
Mogelijk gemaakt door

Mijn Blog

Heb ik de olifant te pakken?

Het bekende verhaal van de 9 blinde wijze mannen die probeerden een olifant te beschrijven, houdt mij al jaren bezig. In het verleden voelde ik mij ook een blinde die soms de slurf, dan weer de staart of oor te pakken had en in mijn verlening van hulp, nooit genoeg aan het geheel kon doen. Eerst was de slurf (logopedie) alleen mij niet genoeg en probeerde ik ook de voorpoot te pakken (Kinderontwikkeling). Door constante studie en het leren van vele therapieën en behandelingswijzen, heb ik nu zoveel van de olifant te pakken dat ik graag mijn geïntegreerde kennis (olifant) met anderen wil delen.

Vooral ouders hebben de mogelijkheid om de olifant als geheel te zien. Ze zijn niet gebonden aan een “slurfprotocol” (protocol van behandeling) of aan een diagnose zoals “Achterpoot Die (te) Hoog Drukt” (ADHD) . Zij leven met een olifant van wie alle kenmerken en gedragingen als totaal aanwezig zijn. Ouders hebben dus een brede of geïntegreerde begeleiding nodig om echt hun “olifant” te begrijpen en niet alleen hulp te krijgen voor een slappe slurf of een manke achterpoot.

Met mijn begeleiding wil ik ouders coachen om competent te zijn, competent te voelen en competent op te treden zodat hun beslissingen over hun kind weloverwogen en in een goede volgorde genomen kunnen worden.

Het raamwerk van het ARC programma van Elizabeth Warner wordt meestal gevolgd: http://www.traumacenter.org/

Basisveiligheid (hechting)
Zelfregulatie van de verzorger
Afstemming
Consequente reacties
Routines en rituele

Zelfregulatie van emoties en gevoelens (affect)
Identificatie
Modulatie
Expressie

Competentie
Ontwikkelingsopgaven
Executieve functies
Zelfontwikkeling


In mijn volgende blogs ga ik op de verschillende aspecten in.


Vanaf september 2015 geef ik lezingen of kunnen ouders of oudergroepen mij benaderen voor coaching.

0 Reacties op Heb ik de olifant te pakken?:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint